Over Mij

Sinds bijna 20 jaar werk ik als zelfstandig projectleider voor gebiedsontwikkelingen en de realisatie van gebouwen. 

7BC7E499-EF09-4957-8E17-39CC7F690590_1_201_a

Advies door de jaren heen

In de stad Groningen heb ik mijn studie Rechten voltooid, gevolgd door een meer op de praktijk gerichte HBDO opleiding (ruimtelijke ordening). Na het afronden van mijn studie ben ik mijn loopbaan gestart bij de overheid en heb ik verschillende managementfuncties bekleed.

In 2001 heb ik de keuze gemaakt om als zelfstandig projectleider voor gebiedsontwikkelingen en de realisatie van gebouwen aan de slag te gaan. Ik heb de eer gehad een continue stroom van opdrachten te ontvangen, waardoor ik terugkijk op mooie projecten en succesvolle samenwerkingen. 

Door de jaren heen heb ik me tot een allround project- en procesmanager ontwikkeld. Ik ben gewend op bestuurlijk niveau te adviseren en voortgang te boeken in multidisciplinaire projecten, doorgaans in complexe omgevingen. Vrijwel al mijn projecten zijn zonder “Raad van State procedures” gerealiseerd, vanwege goede communicatie met de omgeving. Tevens heb ik ervaring met het opzetten en werken in gezamenlijke grondexploitaties en verkoop van grond/vastgoed. Daarnaast beschik ik over een brede kennis van (planologische) procedures.

Jacob Alkema

Het is zó leuk als je door Nederland rijdt en je ziet op verschillende plekken de tastbare resultaten van alle inspanningen. 

Jacob Alkema

PROJECTMANAGER RUIMTELIJKE ONTWIKKELINGEN​